052/ 505 414      0885 399 017
Евроматрак | продажба на матраци Варна


Защо покупката на матрак е инвестиция

Често когато си купуваме спалня подценяваме избора на матрак и обръщаме повече внимание на визията, дизайна и големината на леглото. В повечето случаи инвестицията в самото легло превишава в пъти инвестицията в матрака. Практически това не е оправдано, защото матрака е този, който оказва влияние върху пълноценния сън, а леглото има само естетически ефект. Все пак ние спим върху матрака и много малко от нас се замислят върху този факт. Все още е преобладаващо мнението да купим красива и удобна спалня и да сложим какъвто и да е матрак върху нея, без да си даваме сметка, че комфортен сън и здравословна почивка можем да получим единствено ако спим върху качествен матрак. Поради това и избора на матрак в наши дни се свежда основно върху това да купим нещо евтино, за което в последствие много от нас съжаляват. Четейки редовете по-долу много от нас ще се замислят сериозно защо всъщност инвестицията в качествен матрак е толкова важна и защо трябва да отделим специално внимание върху избора на правилен продукт.

 

Бърз ум
Дали сме се наспали и да се събудим след това отпочинали, има пряка връзка с това как мислим и дали използваме пълноценно мозъка си. Преди всичко сънят е времето, в което мозъка си почива. Сънят е времето, когато мозъка ни работи на забавени обороти и така си почива. Именно поради тази причина ако не сте се наспали пълноценно е много вероятно да мислите по - бавно и непълноценно на следващия ден.

Отношение към околните
Ако не сте се наспали се изнервяте много повече. Ако сериозно не сте се наспали всичко около вас започва да ви дразни. Всеки шум или всяко движение на колегите ви на работа или хората, с които прекарвате целия си ден. Чувството Ви за хумор спада почти на половина. Всичко това рефлектира в отношението ви към околните. От това разбира се страдат не само тези около Вас, но и самите Вие.

Метаболизъм и имунна система
Сънят влияе на метаболизма и на имунната система, а при малките деца и тинейджърите влияе и върху растежа, понеже по време на съня се извършва делене на клетките и се осъществява растежа. Ако редовно се лишавате от добър и качествен сън рискувате понижаване на имунната си система и потенциално сте предразположени към различни заболявания, пряко следствие от тези лишения.

Какво прадставлява пълноценния сън
За да се наспи човек, трябва да спи без да се буди през нощта. Тогава сънят е пълноценен и организмът си почива. Ако човек се буди през нощта сънят се накъсва и на сутринта се чувства изморен. Ако човек се върти насън и често сменя положението на тялото си, това се дължи на неудобен или некачествен матрак. По тази причина човек трябва да спи на качествен матрак, който е удобен преди всичко за него лично. Някой харесват по-твърди матраци, други по-меки. Дали един матрак е мек или твърд (което е едно и също с общоприетите термини – анатомичен или ортопедичен) всеки сам си определя, защото чувството на мекота, както обонянието е строго субективно.

Общото правило, е че повърхността на матрака трябва да е достатъчно еластична. Когато човек спи натиска върху основните точки като главата, рамената, ханша и краката и цялото тегло трябва да са разпределени равномерно. При голям натиск в една точка има задържане на кръвообращението в тази зона и се получава едно характерно “отмаляване” в тази точка. Сънят се нарушава, човек се събужда и сменя позата си на сън и когато няколко пъти на нощ се събуди по такъв начин на сутринта се чувства изморен и недоспал – нарушен е пълноценния сън.

Най важното, което трябва да направим при избора на своя матрак е да го пробваме. Така най-добре можем да се ориентираме кой точно е правилния матрак за нас. Матрака трябва да поема формата и извивките на тялото ни, трябва да се напасва към нашия начин на спане. Друго с което трябва да се съобразяваме е наличието на естествени съставки в матрака. Качествения матрак е изграден от памучни платове, има наличен антиалергичен слой, а във вътрешността си е изграден също от естествени материали.

За да се ориентираме правилно при избора на своя матрак измежду многото налични модели и марки на пазари е достатъчно да се ориентираме към тази модели, които гарантират дългогодишна експлоатация и минимална степен на износване. Такива матраци са разумна инвестиция не само поради това че всъщност инвестираме в здравето си, а чисто икономически – няма да се налага да си сменяме матрак през година или две, поради това че се е деформирал.Естественото положение на гръбначния стълб води до нормално и правилно кръвообращение, което гарантира пълноценен сън и елиминира неблагоприятните последствия като раздраненост, липса на концентрация през деня, неправилен метаболизъм, за което стана дума по-горе.

Следователно матрака има много важно значение за да бъде съня пълноценен. Когато човек инвестира в удобен матрак за него, той инвестира в пълноценен сън и в своето здраве и работоспособност. Помислете сами струва ли си да се отдели повече внимание за избор на матрак и следващия път когато избирате новия си матрак отделете повече внимание на този продукт, защото от правилния му избор зависи оптималната ви почивка.

 

 

 

















КАТЕГОРИИ

Матраци ALFEMO
Матраци MAGNIFLEX
Матраци iSleep
Матраци ЕЛИТЕ
Матраци НАНИ
Матраци КЛАСИК
Tоп матраци
Детски матраци
Легла и спални
Мека мебел ТЕДИВА
Дивани ПАРАЛЕЛ
Подматрачни системи
Подматрачни основи
Аксесоари

МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Общи условия за употреба
Полезни съвети
Политика за защита на личните данни
КОНТАКТИ

ШОУРУМ, гр. Варна, бул.Ян Хунuяди 6
0885 399 017; 052/ 505 414
EVROMATRAK@MAIL.BG

РАБОТНО ВРЕМЕ 
Пн - Пт - 10:00 - 18:00
Събота - 10:00 - 17:00
Неделя - 10:00 - 17:00


2024, Всички права запазени.