052/ 505 414      0885 399 017
Евроматрак | продажба на матраци Варна


Експертно мнение за пране и подмяна на възглавници

Експертно мнение за пране и подмяна на възглавници

Кога беше последният път, когато купихте нова възглавница? Сещате ли се кога последно изпрахте възглавницата, на която вие (и вашето семейство) прекарвате 1/3 от живота си. Ако сте като повечето хора едва ли обръщате внимание на тези неща.

Дори най-обкновената поддръжка на възглавницата може да се отрази позитивно на вашето здраве (и вашия сън). Повечето възглавници са натъпкани с акари, които могат да причинят астма и алергии. Колкото по-стара е възглавницата, толкова повече акари съдържа и симптомите могат да станат по-сериозни.

Дори да нямате алергии и астма кой би желал да спи на възглавница, заразена с акари, мръсотия и какво ли още не? За щастие има елементарни стъпки, които ако бъдат следвани, ще гарантират до известна степен хигиеничността на възглавницата, на която спите.

Перете възглавницата често


Експерти по екологичния начин на живот, препоръчват пране на възглавницата веднъж на 1 месец. Робин Уилсън задава въпроса "Бихте ли облекли нещо, което не е прано от 1 месец?"

Повечето възглавници се перат в перална машина, но проверете етикетите преди да ги хвърлите в пералнята. По-старите пухени възглавници може да изискват химическо чистене. Използвайте програмата за деликатно изпиране. Перете възглавниците по двойки, за да балансирате пералнята.

Възглавниците също могат да се сушат на ниска температура, разпухвайте често. Поставете чифт неизползвани тенис топки и ги изсушете на 100%.

Използвайте допълнителен слой защита.

Използвайте антиакарен протектор за възглавница с цип и отгоре поставете калъфка. Перете калъфките и протекторите с другото бельо в топла вода веднъж на седмица. Студената вода няма да убие акарите.

Заменете старите възглавници.

Експертите препоръчват подмяна на възглавницата на весеки 6 до 12 месеца. Нова възглавница, която тежи 600гр. може да удвои теглото си за две години. Тези допълнителни 600гр. са акари. Прането помага, но е добра идея да започваш на чисто поне веднъж в годината.

Ако страдате от астма или алергии използвайте антиакарни, антиалергични възглавници.
КАТЕГОРИИ

Матраци ALFEMO
Матраци MAGNIFLEX
Матраци iSleep
Матраци ЕЛИТЕ
Матраци НАНИ
Матраци КЛАСИК
Tоп матраци
Детски матраци
Легла и спални
Мека мебел ТЕДИВА
Дивани ПАРАЛЕЛ
Подматрачни системи
Подматрачни основи
Аксесоари

МЕНЮ

Начало
За нас
Контакти

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

Общи условия за употреба
Полезни съвети
Политика за защита на личните данни
КОНТАКТИ

ШОУРУМ, гр. Варна, бул.Ян Хунuяди 6
0885 399 017; 052/ 505 414
EVROMATRAK@MAIL.BG

РАБОТНО ВРЕМЕ 
Пн - Пт - 10:00 - 18:30
Събота - 10:00 - 18:00
Неделя - 10:00 - 18:00


2023, Всички права запазени.